تأثیر اسانسهای گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور
|
خداداد پیرعلی خیرآبادی 1، امیر دهقانی سامانی ، میلاد عادل ، فاطمه حسین پور |
1- ، khpirali@yahoo.com |
|
چکیده: (5495 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: لیشمانیازیس از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله انگل تکیاختهای از جنس لیشمانیا ایجاد میشود. از دیرباز از گیاهان دارویی برای اثرات موضعی و عمومیلیشمانیازیس استفاده میشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر اسانسهای گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی اثرات اسانس های گیاهان مرزه و سیاه دانه بر روی فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور بررسی شد. ارزیابی این مطالعه بر اساس میانگین انگلهای زنده در فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا پس از مجاورت با غلظتهای مختلف گیاهان دارویی و داروی شیمیایی گلوکانتیم با دوز مشخص در فواصل زمانی مختلف بود. به این منظور عصارههای مختلف با نسبتهای1/0، 2/0، 4/0، 8/0، 2/1، 6/1 و 2 درصد اضافه شد. گروههای مختلف این مطالعه در دمای 26 درجه سانتیگراد درون انکوباتور (گرمخانه) و در شرایط یکسان نگهداری شدند. پس از گذشت 24 ساعت، انگلها از انکوباتور خارج شده و تعداد انگلهای زنده شمارش شد. دادهها با آزمونهای آمار توصیفی، تست توکی و جی ام ال تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بین گروههای دریافت کننده اسانسهای مرزه و سیاه دانه با داروی گلوکانتیم، اختلاف معنیداری در کاهش انگلها وجود داشت(05/0p<).
نتیجهگیری: با توجه به افزایش مقاومتهای دارویی به انگل لیشمانیا میتوان از اسانسهای گیاهی نظیر مرزه و سیاه دانه به عنوان درمان جایگزین برای کنترل بیماری لیشمانیازیس استفاده نمود.
واژههای کلیدی: اسانس، مرزه، سیاه دانه، لیشمانیازیس |
|
واژههای کلیدی: واژههای کلیدی: اسانس، مرزه، سیاه دانه، لیشمانیازیس |
|
متن کامل [PDF 659 kb]
(1646 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/2/15 | پذیرش: 1394/2/15 | انتشار: 1394/2/15
|
|
|
|