[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 3 - ( 7-1389 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 211-199 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مکمل آنتی‌اکسیدان‌های آستازانتین، ویتامین‌های E وC بر موش‌های صحرایی تغذیه شده با رژیم‌های پرچربی
علی‌اصغر وحیدی‌نیا، راهبه شاکرحسینی1، حسین محجوب
1- ، rshakerhosseini@yahoo.com
چکیده:   (3480 مشاهده)
مقدمه و هدف: چاقی موجب افزایش استرس اکسیداتیو و پروسه‌های التهابی در هر دو جنس می‌شود. نشان داده شده است که آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی موجود در غذا دارای آثار ضد التهابی و ضد اکسیداسیون می‌باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی آثار مکمل‌های آنتی‌اکسیدان‌ها بر موش‌های صحرایی تغذیه شده با رژیم‌های پر چربی بود. مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. تعداد 48 رت ویستار نر به طور تصادفی به 4 گروه رژیم پرچرب آزاد (61 درصد کالری از چربی)، رژیم پرچرب محدود(30 درصد)، رژیم پرچرب حاوی مکمل آنتی‌اکسیدان‌های آستازانتین ، ویتامین E و C و رژیم پرچرب محدود(30 درصد) حاوی مکمل‌های‌ آنتی‌اکسیدان‌ها تقسیم و به مدت 12 هفته با رژیم مورد نظر تغذیه شدند. غذای دریافتی حیوانات به صورت روزانه اندازه‌گیری شده و هفتگی توزین می‌شدند. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری کولموگروف‌ ـ اسمیــرنوف تک نمونه، آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز واریانس اندازه‌گیری‌های مکرر تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: مکمل آنتی‌اکسیدان‌ها توانست از افزایش وزن بدن حیوانات گروه رژیم پــرچرب‌ ـ آزاد حاوی مکمل آنتی‌اکسیدان‌ها (8/9 درصد) و رژیم پرچرب‌ ـ محدود حاوی مکمل آنتی‌اکسیدان‌ها (14/18درصد) در مقایسه با رژیم‌های فاقد آنتی‌اکسیدان بکاهد. این در حالی بود که انرژی دریافتی روزانه حیوانات در گروه‌های دسترسی آزاد( 8/58 و6/ 58 کیلوکالری در روز به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی‌اکسیدان‌ها و حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها) و دسترسی محدود ( 7/41 و 6/41 کیلوکالری در روز به ترتیب برای رژیم فاقد آنتی‌اکسیدان‌ها و حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها) با هم تفاوت معنی‌داری نداشتند(05/0p>). نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد افزودن مکمل آنتی‌اکسیدان‌ها به رژیم‌های القاء کننده چاقی، به خصوص اگر همراه با رژیم‌های محدود از کالری باشند، قادرند آثار ضد چاقی در رت‌های تغذیه شده با این رژیم‌ها بر جای گذارند.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، رژیم پر چربی، چاقی
متن کامل [PDF 187 kb]   (1110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/14 | پذیرش: 1394/2/14 | انتشار: 1394/2/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahidinia A, Shakerhossini R, Mahjub H. Effects of Antioxidants Supplemment, Astaxanthin, Vitamin E, C, in Rat Fed a High-Fat Diet. armaghanj 2010; 15 (3) :199-211
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-459-fa.html

وحیدی‌نیا علی‌اصغر، شاکرحسینی راهبه، محجوب حسین. تأثیر مکمل آنتی‌اکسیدان‌های آستازانتین، ویتامین‌های E وC بر موش‌های صحرایی تغذیه شده با رژیم‌های پرچربی . ارمغان دانش 1389; 15 (3) :211-199

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-459-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( 7-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4509