[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( 3-1390 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 190-181 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره هیدروالکلی میوه لگجی بر میزان گلوکز و چربی‌های سرم در موش‌ صحرایی نر دیابتی و نرمال
مجید نگهداری‌زاده ، مختار مختاری ، جان محمد ملک‌زاده ، جمشید محمدی 1
1- ، Jamshidm2005@yahoo.com
چکیده:   (6741 مشاهده)
مقدمه و هدف: دیابت ملیتوس یکی از شایع‌ترین ناهنجاری‌های متابولیکی در دنیا می‌باشد که منجر به اختلال در متابولیسم گلوکز در بدن می‌شود و درنتیجه نقص در ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو می‌باشد. شواهد تحقیقاتی معدودی مبنی بر اثر ضد دیابتی گیاه لگجی وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره میوه گیاه لگجی بر میزان گلوکز، و چربی‌های سرم در موش صحرایی نر دیابتی و نرمال بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی که در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد، از40 سر موش صحرایی ‌نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 180ـ150 گرم استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به پنج گروه 8 تایی شامل؛ شاهد، شاهد تحت درمان با 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره میوه لگجی، شاهد دیابتی، دیابتی تحت درمان با20 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره میوه لگجی و دیابتی تحت درمان با 30 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره میوه لگجی تقسیم شدند. تجویز عصاره در مدت زمان سه هفته به صورت روزانه به روش گاواژ انجام شد. در پایان میزان قند خون و چربی‌های سرم موش‌ها اندازه‌گیری شدند. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزارSPSS و آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: تجویز عصاره به میزان30 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن کاهش معنی‌داری در میزان قندخون، تری‌گلیسرید و کلسترول ایجاد نمود و سبب افزایش معنی دار میزان لیپوپروتئین با دانسیته بالا شد(05/0p<). علاوه بر این تجویز عصاره لگجی به میزان 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم در گروه دیابتی تحت درمان سبب کاهش میزان قند خون و فاکتورهای لیپیدی شد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که تجویز عصاره هیدروالکلی میوه لگجی در دیابت نوع یک سبب کاهش قند و چربی خون در حیوانات دیابتی می‌شود و انجام تحقیقات بیشتر از جمله هیستوپاتولو‍‍ژی ضروری به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: دیابت ملیتوس، لگجی، گلوکز، لیپید
متن کامل [PDF 825 kb]   (1641 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/8 | پذیرش: 1394/2/8 | انتشار: 1394/2/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Negahdarizadeh M, Mokhtari M, Malekzadeh J, Mohammadi J. The Effects of Capparis Spinosa Hydroalcoholic Extract on Blood Glucose and Lipids Serum in Diabetic and Normal Male Rats. armaghanj 2011; 16 (2) :181-190
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-376-fa.html

نگهداری‌زاده مجید، مختاری مختار، ملک‌زاده جان محمد، محمدی جمشید. اثر عصاره هیدروالکلی میوه لگجی بر میزان گلوکز و چربی‌های سرم در موش‌ صحرایی نر دیابتی و نرمال. ارمغان دانش. 1390; 16 (2) :181-190

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-376-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 3-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645