چکیده
زمینه و هدف: ترکیبات آنتیاکسیدانی از شیوع بیماریهای مزمن و تخریب بسیاری از مواد غذایی جلوگیری میکنند، هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، پس از تهیه پوست درختان راش و بلوط، عصارههای استنی به روش سوکسوله استخراج شدند. ابتدا میزان فنل و فلاونوئید تام عصارهها اندازهگیری شده و سپس برای ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی عصارههای استخراج شده از سه روش دیفنیلپیکریلهیدرازیل، قدرت احیاکنندگی و نیتریکاکساید استفاده شد.
یافتهها: میزان فنل در پوست درخت راش بیشتر و فلاونوئید در بلوط بیشتر بود. نتایج آزمون به داماندازی رادیکالهای آزاد دیفنیلپیکریل هیدرازیل نشان داد که غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی پوست درختان راش و بلوط به ترتیب 92/19 و 33/7 میکروگرم بر میلیلیتر بود. همچنین عصاره راش قدرت احیاکنندگی بیشتری نسبت به بلوط داشت. در آزمون به داماندازی نیتریکاکساید، غلظت مهار50 درصد در عصاره استنی راش 98/23 و در عصاره بلوط 92/90 میکروگرم بر میلیلیتر محاسبه شد.
نتیجهگیری: عصاره استنی پوست درختان در سه مدل مورد مطالعه، سطوح مختلفی از فعالیت آنتیاکسیدانی را نشان دادند. عصاره راش فعالیت آنتیاکسیدانی بهتری نسبت به عصاره بلوط داشت.
واژههای کلیدی: فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، فلاونوئید، راش، بلوط
Fazli R, Nazarnezhad N, Ebrahimzadeh M, Zabihzadeh M. Evaluation of the Antioxidant capacities and Total Phenolic Contents of beech and oak Barks. ارمغان دانش. 2013; 18 (2) :137-145 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-372-fa.html
فضلی رویا، نظرنژاد نورالدین، ابراهیمزاده محمدعلی، ذبیحزاده سید مجید. ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی پوست درختان راش و بلوط. ارمغان دانش. 1392; 18 (2) :145-137