[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 5 - ( 9-1390 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 453-463 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان فنل تام برخی ازسبزیجات مصرفی شهریاسوج
ابراهیم ادیب فرد، علی میرزایی1، رضا حاجی حسینی، هیبت اله صادقی، بهمن شریفی، رضا محمدی
1- ، mirzaee3a2003@yahoo.com
چکیده:   (1712 مشاهده)
زمینه و هدف: آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیب‌هایی هستند که محافظت بدن را در مقابل تخریب ناشی از استرس‌های اکسیداتیو به عهده دارند. هدف این مطالعه ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برخی از سبزیجات مصرفی شهر یاسوج بود. روش بررسی: این مطالعه تجربی در فصل پاییز سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. تعداد 5 نمونه سبزی خوراکی از روستای امام زاده جعفر و میدان تره بار شهر یاسوج جمع‌آوری شدند و عصاره متانولی آنها تهیه گردید، سپس مقدار فنل تام و فلاونوئید نمونه‌ها به ترتیب با روش‌های فولین سیو کالتو و زیشن و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آنها با استفاده از آزمون‌های دی‌فنیل‌پیکریل هیدرازیل، توان آنتی‌اکسیدانی احیاء یون فریک، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس، فسفومولیبدات و اکسید نیتریک ارزیابی شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه وتحلیل شدند. یافته‌ها: میزان فنل تام جعفری و بادمجان به ترتیب 165 و20 میلی‌گرم اسید گالیک درصد گرم بود. اسفناج و بادمجان با مقادیر 3/53 و2/2 میلی‌گرم روتین درصد گرم، به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار فلاونوئیدها را به خود اختصاص دادند. در آزمون‌های دی‌فنیل‌پیکریل هیدرازیل گشنیز و گوجه‌فرنگی با مقادیر 85/2 و 39/0 میلی‌مول ترولکس برکیلوگرم، توان آنتی اکسیدانی احیاء یون فریک اسفناج و گوجه‌فرنگی با مقادیر 66/25 و33/1 میلی‌مول یون فریک بر کیلوگرم، پتانسیل آنتی‌اکسیدانی معادل ترولکس اسفناج و گوجه‌فرنگی با مقادیر 8/11 و 54/0 میلی‌مول ترولکس برکیلوگرم، فسفومولیبدات اسفناج و بادمجان با مقادیر 17/2 و 6/0 میلی‌مول ترولکس بر کیلوگرم و درآزمون اکسیدنیتریک گشنیز و اسفناج با مقادیر 8/31 و15/13 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را به خود اختصاص دادند. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که از بین سبزیجات انتخابی اسفناج و گشنیز دارای بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی بودند.
واژه‌های کلیدی: سبزیجات، آنتی‌اکسیدان، فنل تام، دی فنیل پیکریل هیدرازیل
متن کامل [PDF 737 kb]   (713 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adibfard A, Mirzaie A, Hajihossini R, Sadeghi H, Sharifi B, Mohammadi R. Evaluation of Antioxidant Properties of Vegetables Consumed in Yasuj, Iran. Armaghane danesh. 2011; 16 (5) :453-463
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-312-fa.html

ادیب فرد ابراهیم، میرزایی علی، حاجی حسینی رضا، صادقی هیبت اله، شریفی بهمن، محمدی رضا. ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی و میزان فنل تام برخی ازسبزیجات مصرفی شهریاسوج. ارمغان دانش. 1390; 16 (5) :453-463

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-312-fa.html



دوره 16، شماره 5 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961