[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 5 - ( 9-1390 ) ::
جلد 16 شماره 5 صفحات 400-412 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس
رزاق محمودی، حسین تاجیک1، امیر عباس فرشید، علی احسانی، پیمان زارع، مهران مرادی
1- ، h.tajik@urmia.ac.ir
چکیده:   (3429 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به افزایش مقاومت دارویی میکروارگانیسم‌ها و تمایل به استفاده از نگهدارنده‌های طبیعی، هدف از این مطالعه تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه استافیلوکوکوس اورئوس بود. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ترکیب‌های شیمیایی اسانس پونه کوهی با استفاده از روش گازکروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی، فعالیت ضد باکتریایی آن (تعیین حداقل غلظت ممانعت از رشد) علیه استافیلوکوکوس اورئوس به روش میکرودایلوشن و تغییرات مورفولوژی و ساختمان غشاء سلولی این باکتری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره ارزیابی شدند. داده‌ها با آزمون‌ آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: آنالیز شیمیایی اسانس پونه کوهی منجر به شناسایی 22 ترکیب با مجموع 3/95 درصد در آن شد. پولگون(54/31درصد)، 1ـ8 سینئول(89/15 درصد)، منتوفوران (8/11 درصد) و سیس ایزو پولگون (74/9 درصد) ترکیب‌های عمده اسانس را تشکیل می‌دادند. حداقل غلظت ممانعت از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در محدوده 75 تا 1200 میکروگرم در میلی‌لیتر قرار داشت. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد اسانس پونه کوهی از توان ضد میکروبی بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین می‌توان از آن در ترکیب با سایر نگهدارنده‌ها جهت محافظت مواد غذایی در مقابل میکروارگانیسم‌های عامل عفونت و مسمومیت بهره جست.
واژه‌های کلیدی: پونه کوهی، اسانس، استافیلوکوکوس اوروئوس
متن کامل [PDF 1892 kb]   (1969 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmodi R, Tajik H, Farshid A, Ehsani A, Zaree P, Moradi M. Phytochemical Properties of Mentha longifolia L. Essential Oil and its Antimicrobial Effects on Staphylococcus Aureus. Armaghane danesh. 2011; 16 (5) :400-412
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-307-fa.html

محمودی رزاق، تاجیک حسین، فرشید امیر عباس، احسانی علی، زارع پیمان، مرادی مهران. تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس . ارمغان دانش. 1390; 16 (5) :400-412

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-307-fa.html



دوره 16، شماره 5 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3961