:: جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا ::
جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا صفحات 880-861 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر قرارگیری در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در شرایط پاندمی کرونا بر فعالیت بدنی و خلق و خوی شهروندان شهر اصفهان
جلیل رئیسی 1، علیرضا اقابابا2 ، هادی روحانی3 ، مقصود نبیل پور4
1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، Jalil_reisi@yahoo.com
2- گروه روانشناسی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
4- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (3064 مشاهده)
زمینه و هدف: اقدامات دولت در طول پاندمی کووید19 محدودیت‌های زیادی را در زندگی روزمره تحمیل کرده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین و بررسی اثر طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در طول پاندمی ویروس کرونا بر فعالیت فیزیکی و شرایط خلقی شهروندان شهراصفهان بود.
روش بررسی:  این تحقیق توصیفی ـ تحلیلی از نوع میدانی و پیمایشی می‌باشد که در دوران قرنطینه ناشی از شیوع بیماری کرونا انجام شد. تعداد 411(131 نفر مرد و 280 نفر زن) از ساکنین شهر اصفهان وارد مطالعه شدند و پرسشنامه بین‌المللی آنلاین فعالیت بدنی فرم کوتاه(GPAQ) را از 1 فروردین تا 2 خرداد ماه 1399 تکمیل کردند. هم‌چنین از پرسشنامه کوتاه ارزیابی خلق (POMS)16 سؤالی برای ارزیابی خلق شرکت کنندگان استفاده شد. برای پاسخ به سؤالات اساسی این تحقیق از تحلیل واریانس با اندازه‌گیری های مکرر، تحلیل واریانس تک متغیره و رگرسیون استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که کاهش معنی‌داری در شدت و تعداد جلسات هفتگی فعالیت بدنی در شرایط فاصله‌گذاری اجتماعی نسبت به دوران قبل از آن وجود دارد(001/0=p). 8/11 درصد افراد، مدت جلسه تمرین خود را در اثر فاصله گذاری اجتماعی کاهش دادند و 5 درصد نیز افزایش دادند و این در حالی است که 2/83 درصد افراد نیز تغییری در مدت جلسه تمرین خود ندادند(001/0=p). هم‌چنین افرادی که تعداد جلسات هفتگی فعالیت بدنی خود را در دوران فاصله‌گذاری اجتماعی نسبت به قبل از آن تغییر ندادند(001/0=p)، وضعیت خلق و خوی بهتری هم در مؤلفه‌های مثبت و همه در مؤلفه‌های منفی داشتند(001/0=p).
نتیجه‌گیری: در حالی که فاصله‌گذاری اجتماعی یک اقدام ضروری برای محافظت از سلامت عمومی است، نتایج نشان می‌دهد که این امر باعث کاهش سطح فعالیت‌های بدنی می‌شود که ممکن است سلامت جسمی و روانی را به خطر اندازد. این مشاهدات دارای پیامدهای مهم بالقوه است که می‌تواند به توصیه‌های لازم جهت انجام فعالیت بدنی برای حفظ سلامتی در طول بیماری  کمک کند.
 
واژه‌های کلیدی: اپیدمی، سلامت عمومی، فعالیت بدنی، سلامت روانی، کووید 19
متن کامل [PDF 2174 kb]   (780 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1399/9/28 | پذیرش: 1399/11/11 | انتشار: 1399/11/11



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 25 - شماره 1 ، ویژه نامه کرونا برگشت به فهرست نسخه ها