:: دوره 25، شماره 4 - ( 6-1399 ) ::
جلد 25 شماره 4 صفحات 566-558 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش یک مورد تب روماتیسمی‌حاد با کریتریای جدید
سعید جوکار1 ، مریم زارعی نژاد1 ، رزینا عباسی لرکی1 ، مریم روحانی2 ، رضا عباسی 3
1- گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
2- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران
3- گروه اطفال، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، Abbasir86@yahoo.com
چکیده:   (2322 مشاهده)
زمینه و هدف: تب روماتیسمی‌حاد یک بیماری خودایمنی است که عمدتاً مفاصل بزرگ را درگیر می‌کند. درمان به موقع عفونت گلو به دنبال استرپتوکوک گروه A ، از تب روماتیسمی ‌حاد جلوگیری می‌کند. با توجه به شیوع کم بیماری به ویژه در وضعیتی که در ایران مصرف بی رویه آنتی‌بیوتیک وجود دارد، هدف از این مطالعه بررسی گزارش یک مورد تب روماتیسمی‌حاد  با کریتریای جدید بود.
گزارش مورد: بیمار آقای 14 ساله که به دلیل ضعف و بی‌حالی همراه با درد مفاصل به درمانگاه داخلی مراجعه کرد. درد بیمار در مفاصل مچ‌های دست و پا و هم‌چنین زانوها بود و به صورت مهاجر در بیمار نمود پیدا کرده بود. در شرح حال، سابقه تب و درد گلو، یک ماه قبل از مراجعه را می‌داد، بیمار شرح حالی از ضایعه پوستی را نمی‌داد. در معاینه به دست آمده از بیمار علایم حیاتی فشارخون 60/100 میلی‌متر جیوه، دقیقه ضربان قلب 90 در دقیقه، تعداد تنفس 25 در دقیقه و دمای بدن 7/37 سانتی‌گراد داشت. در معاینه گلو کمی ‌اریتماتو و بدون اگزودا مشاهده شد، با معاینه قلب تاکی کارد بدون وجود سوفل سمع شد. در معاینه، تنها مفصل زانوی چپ قرمزی و در لمس گرمی‌داشت. در آزمایشات تیتر آنتی استرپتولیزین O 400 واحد بین‌المللی بر میلی‌لیتر، ESR:96 و CRP:76 بود. با توجه به علایم وآزمایش‌ها بر اساس کریتریای جونز تشخیص  تب روماتیسمی حاد برای بیمار مطرح شد. عکس قفسه سینه، نوار قلب و اکوکاردیوگرافی بیمار نرمال بود. سپس جهت درمان ابتدایی ناپروکسن و کوآموکسی کلاو به مدت 14روز برای بیمار آغاز شد و به بیمار توضیح داده شد که ماهی یک‌بار تا سن 21 سال پنی‌سیلین بنزاتین به صورت عضلانی دریافت کند.
 
نتیجه‌گیری: تب روماتیسمی‌ حاد باید به عنوان بخشی از تشخیص افتراقی‌های مهم درگیری چند مفصلی در بیماران جوان مدنظر قرار گیرد، تا در صورت وجود، با درمان مناسب و پروفیلاکسی آنتی‌بیوتیکی جهت روماتیسم قلبی احتمالی که می‌تواند به دنبال آن ایجاد شود، از بار هزینه‌های اجتماعی بکاهیم.
 
واژه‌های کلیدی: تب روماتیسمی‌حاد، معیار جونز، پلی آرترالژیا، آرتریت
متن کامل [PDF 1405 kb]   (519 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: بالینی-داخلی
دریافت: 1399/3/24 | پذیرش: 1399/5/14 | انتشار: 1399/6/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 4 - ( 6-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها