:: دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 77-68 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد میکروبی عصاره‌های هیدروالکلی جَفت، سرشاخه آویشن دنایی و پوسته سبز پسته وحشی علیه لیستریا مونوسیتوژنز
مریم کریمی‌پور فرد ، علی میرزایی 1، محمد کارگر ، سید عبدالمجید خسروانی ، رضا محمدی
1- ، mirzaee3a2003@yahoo.com
چکیده:   (4512 مشاهده)
زمینه و هدف: لیستریوز معمولاً در اثر مصرف مواد غذایی غیر پاستوریزه در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف ایجاد می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره‌های هیدروالکلی جَفت، سر شاخه آویشن دنایی و پوسته سبز پسته وحشی علیه لیستریا مونوسیتوژنز بود. روش‌بررسی: در این مطالعه تجربی نمونه های گیاهی جَفت، سرشاخه آویشن دنایی و پوسته سبز پسته وحشی از کوه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد جمع‌آوری شدند و پس از خشک شدن، عصاره هیدروالکلی به عمل آمد. خاصیت آنتی باکتریال عصاره ها علیه لیستریا مونوسیتوژنز به روش چاهک و انتشار دیسک انجام شد و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش میکروپلیت استفاده شد. از دیسک10 میکروگرم آمپی‌سیلین به عنوان کنترل مثبت استفاده شد. داده‌ها با آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: جَفت و پوسته سبز پسته وحشی دارای بیشترین خاصیت آنتی باکتریال بودند. هاله عدم رشد برای جفت در غلظت 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر تقریباً برابر با دیسک آمپی‌سیلین بود. حداقل غلظت بازدارندگی برای عصاره جفت 125 میکروگرم بر میلی‌لیتر و حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 250 میکروگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد، عصاره هیدروالکلی جفت قادر است از رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی جلوگیری نماید وشاید بتوان از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده در صنایع غذایی استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: لیستریا مونوسیتوژنز، آویشن دنایی، پسته وحشی، جَفت
متن کامل [PDF 524 kb]   (1429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها