[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 50-59 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر طول فاز فعال و شدت درد زایمان
سیده فاطمه حکمت زاده، سیده طاهره میرمولایی، ، نازآفرین حسینی1
1- ، hosseinichenar@yahoo.com
چکیده:   (7049 مشاهده)
زمینه و هدف: درد زایمان و طولانی بودن مدت آن از مهم‌ترین عوامل تشویق زنان باردار به سمت زایمان سزارین است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر فاز فعال و شدت درد زایمان بود. روش بررسی: در این مطالعه کوهورت تعداد 170 زن اول‌زا و دوم‌زا به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به دو گروه مساوی مواجهه و غیرمواجهه تقسیم شدند. افراد گروه مواجهه زمان شروع دردهای زایمانی 2 قاشق غذاخوری تخم شوید با یک لیوان آب دم کرده مصرف نمودند، در حالی که در گروه غیرمواجهه دم کرده مصرف نمی‌نمودند. ابزار جمع‌آوری داده ها پرسشنامه، سونی کید، معیار سنجش بصری درد، ترازو و ساعت بود. پرسشنامه شامل دو بخش؛ اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به زایمان بود. بخش اول پرسشنامه مصاحبه با واحدهای پژوهش و بخش دوم معاینات و اقدامات انجام گرفته در طول زایمان بود. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی‌تست، کای دو، دقیق فیشر و من ویتنی یو تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین طول مدت مرحله اول زایمان در گروه مواجهه 16/53 دقیقه و در گروه غیرمواجهه 84/117 دقیقه بود (001/0p=). شدت درد در دیلاتاسیون‌های یکسان در دو گروه مواجهه و غیرمواجهه تفاوت معنی داری داشت (001/0p=). نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که دم کرده تخم شوید بدون اینکه عارضه ای برای مادر و جنین داشته باشد، می‌تواند مدت و شدت درد زایمان را در همه مراحل زایمان کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: شوید، فاز فعال، درد زایمان
متن کامل [PDF 485 kb]   (1357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/2 | پذیرش: 1394/2/2 | انتشار: 1394/2/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hekmatzadeh S, Mirmolaei S, Hoseini N. The Effect of Boiled Dill (Anethum graveolens) Seeds on the Long Active Phase and Labor Pain Intensity. Armaghane danesh. 2012; 17 (1) :50-59
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-274-fa.html

حکمت زاده سیده فاطمه، میرمولایی سیده طاهره، حسینی ، نازآفرین. تأثیر دم کرده خوراکی تخم شوید بر طول فاز فعال و شدت درد زایمان . ارمغان دانش. 1391; 17 (1) :50-59

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-274-fa.html



دوره 17، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162