:: دوره 24، شماره 3 و ضمیمه1 - ( 4-1398 ) ::
جلد 24 شماره 3 و ضمیمه1 صفحات 568-555 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه بین‌بخشودگی بین‌فردی، امید به زندگی و جهت‌گیری مذهبی با سلامت عمومی ‌در دانشجویان دانشگاه‌های شهر یاسوج
قادر زاده باقری 1، علیرضا ماردپور2
1- گروه روانشناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران ، GhaderZ@yahoo.com
2- گروه روانشناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
چکیده:   (3374 مشاهده)
زمینه و هدف: امید به زندگی و بخشودگی بین فردی دو مورد از مؤلفه‌های روانشناسی مثبت نگر می‌باشند که بر عوامل ارتقاء سلامت تأکید می‌کنند و در همین راستا، ارتباط مذهب و سلامت و تعامل آن باامید و بخشودگی بین فردی در فرهنگ‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، لذا این مطالعه با هدف تعیین و بررسی رابطه بین‌بخشودگی بین‌فردی، امید به زندگی و جهت‌گیری مذهبی با سلامت عمومی ‌در دانشجویان دانشگاه‌های شهر یاسوج انجام گرفته است.
 
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش توصیفی ـ تحلیلی است که بر روی 761 نفر دانشجوی دانشگاه‌های شهر یاسوج انجام شده است. نمونه‌ها به صورت تصادفی خوشه‌ای و در هر خوشه به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل 5 پرسشنامه؛ خصوصیات دموگرافیک، پرسشنامه جهت‌گیری مذهبی آلپورت، سلامت عمومی، امیدواری اسنایدر و بخشودگی بین فردی بود. بعد از توزیع پرسشنامه‌ها بین دانشجویان گروه نمونه و تکمیل آنها به وسیله دانشجویان، داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.
 
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین‌بخشودگی بین‌فردی، امید به زندگی و جهت‌گیری مذهبی(درونی و بیرونی) با سلامت رابطه معنی‌دار و مستقیم وجود دارد، به طوری که هرچه میزان بخشودگی و امید به زندگی در فرد بیشتر باشد سلامت فرد نیز بیشتر است و هم‌چنین هرچه نمرات جهت‌گیری مذهبی به جهت درونی یا بیرونی بیشتر می‌شود سلامت فرد نیز بیشتر است.
 
نتیجه‌گیری: هرچه میزان بخشودگی بین فردی، امید به زندگی و جهت‌گیری مذهبی در فردی بیشتر باشد، فرد از سلامت عمومی ‌بالاتری برخوردار است. هم‌چنین بین جهت‌گیری مذهبی بیرونی و سلامت عمومی ‌رابطه مثبت و معنی‌‌داری یافت شد که می‌تواند به این دلیل باشد که ممکن است به مرور زمان فرد تحت تأثیر اعمال مذهبی که انجام می‌دهد، قرار گیرد و رفتارهای پرخطر را نیز برای حفظ شرایطی که دارد از خود نشان ندهد.
 
 
واژه‌های کلیدی: بخشودگی بین فردی، جهت‌گیری مذهبی، امید به زندگی، سلامت عمومی، دانشجویان یاسوج
متن کامل [PDF 167 kb]   (705 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1397/10/17 | پذیرش: 1398/6/4 | انتشار: 1398/6/4



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 و ضمیمه1 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها