[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 12 - ( 12-1395 ) ::
جلد 21 شماره 12 صفحات 1206-1192 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره سلولی باکتری بومی ‌پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بر روی مرگ سلول‌های سرطانی کولون (HT29) و بیان ژن‌های آپوپتوزی Bax و Bcl2
الهه علی عسگری1، امیر میرزایی2، حسن نوربازرگان3، علی اصغر باقری4
1- گروه زیست شناسی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
2- گروه زیست‌ شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران، ، A.mirzaie@riau.ac.ir
3- گروه بیوتکنولو‍‍ژی، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- گروه زیست‌ شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران،
چکیده:   (7738 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: امروزه باکتری‌های پروبیوتیک مانند لاکتوباسیلوس‌ها به عنوان یکی از عوامل پیشگیری کننده از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان شناخته شده‌اند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمیت سلولی عصاره باکتری بومی‌پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی PTCC 1608 بر روی رده سلولی سرطان کولون(HT29) و آنالیز بیان ژن­های آپوپتوزی Bax و Bcl2 بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ابتدا عصاره سلولی کشته شده با حرارت، باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در غلظت 01/0، 1/0، 1، 10، 100 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر تهیه شد. در ادامه اثرات سمیت سلولی عصاره سلول باکتری روی رده سلولی سرطانی HT29 و نرمال HEC293 در مدت زمان 24 ساعت با استفاده از روش MTT بررسی شد. هم‌چنین، میزان بیان ژن‌های آپوپتوزی Bax و Bcl2 در رده سلولی HT29 با استفاده روش Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت. میزان القای آپوپتوز به وسیله روش فلوسیتومتری مورد مطالعه قرار گرفت.  داده‌ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
 
یافته‌ها: نتایج تست MTT نشان داد که عصاره باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی در غلظت‌های فوق الذکر و در مدت زمان 24 ساعت باعث کاهش بقای سلول HT29 به ترتیب به میزان 44/0±95/0، 64/0±5/82، 21/0±54/73، 87/0±49/51، 45/0±5/39 و 55/0±7/19 درصد شد. هم‌چنین در همین غلظت ها در رده سلولی HEC293 به ترتیب سبب کاهش بقای سلول‌ها به میزان 56/0±67/98، 87/0±31/94، 26/0±1/92، 42/0±91/89، 55/0±34/84، 49/0±29/79 شد. نتایج Real Time PCR افزایش و کاهش بیان ژن‌های Bax (01/0p<Bcl2 (01/0p<) را به ترتیب به میزان54/0±76/2،  43/0± 21/0 طی 24 ساعت در مقایسه با ژن مرجع GAPDH نشان داد. هم­چنین نتایج فلوسیتومتری میزان آپوپتوز 62/35 % را در غلظت سمیت سلولی50 درصد(IC50) عصاره باکتری لاکتوباسیلوس کازئی نشان داد. 
 
نتیجه‌گیری: عصاره باکتری بومی‌پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی PTCC 1608 می‌تواند سبب القای آپوپتوز در رده سلولی HT29 شود و میزان سمیت کمتری بر روی سلول نرمال HEC293 دارد، بنابراین می­توان با انجام مطالعه‌های بیشتر از این باکتری به عنوان یک محصول پروبیوتیک ضدسرطان، در درمان و پیشگیری از سرطان کولون استفاده نمود.
 

 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس کازئی، پروبیوتیک، رده سلولی HT29، سمیت سلولی، آپوپتوز
متن کامل [PDF 815 kb]   (4488 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/10/29 | پذیرش: 1395/12/7 | انتشار: 1395/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Asgari E, Mirzaie A, Noorbazargan H, Bagheri Kashtali A. Cytotoxicity Effect of Lactobacillus casei Cell Extract as Indigenous Probiotic Bacterium on Colon Cancer Cell Line (HT29) and Analysis of Bax and Bcl2 Apoptosis Gene Expression. ارمغان دانش. 2017; 21 (12) :1192-1206
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1673-fa.html

علی عسگری الهه، میرزایی امیر، نوربازرگان حسن، باقری علی اصغر. اثر عصاره سلولی باکتری بومی ‌پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بر روی مرگ سلول‌های سرطانی کولون (HT29) و بیان ژن‌های آپوپتوزی Bax و Bcl2 . ارمغان دانش. 1395; 21 (12) :1206-1192

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1673-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 12 - ( 12-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4422