[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 19، شماره 6 - ( 6-1393 ) ::
جلد 19 شماره 6 صفحات 528-518 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر گوشت میوه‌ گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش‌های صحرایی بالغ
مریم محسن پور ، مهرداد شریعتی 1، آرش اسفندیاری
1- ، mehrdadshariati@hotmail.com
چکیده:   (4344 مشاهده)
زمینه و هدف: ‌‌میوه‌ کدو‌‌‌‌‌‌تنبل دارای ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامین‌های A،C و E، کیوکوربیتاسین، بتاکاروتن و آلفاکاروتن، ویتامین‌های B‏ کمپلکس، ویتامین B6، اسیدپانتوتنیک و حاوی املاح معدنی نیز می‌باشد. هدف این مطالعه بررسی تأثیر گوشت میوه کدو‌تنبل بر روند اسپرماتوژنز و تغییرات بافت بیضه در موش صحرایی نر بالغ بود. روش‌بررسی: ‌این مطالعه تجربی بر‌روی 40 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در 4 گروه ده‌تایی انجام شد. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکردند. گروه‌های تجربی مقادیر 20، 40 و 80 درصد از گوشت میوه کدوتنبل را به مدت 28 روز به صورت خوراکی دریافت کردند. در پایان روز بیست و هشتم حیوانات جراحی شدند، بیضه‌ها خارج شده و مقاطع بافتی تهیه شد. تغییرات بافتی بیضه بین گروه‌های تجربی و کنترل نیز به وسیله میکروسکوپ نوری بررسی شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی تست ،آنوا و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها:‌ مصرف میوه‌ کدوتنبل به مقدار 40 و80 درصد باعث افزایش تعداد سلول‌های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه و اسپرماتید شد(05/0p<). هم‌چنین در مقدار 80 درصد افزایش تراکم اسپرم‌ها در لوله‌های اسپرم‌‌ساز مشاهده شد. نتیجه‌گیری: ‌در میوه‌ کدوتنبل ترکیباتی هم‌چون کیوکوربیتاسین، ویتامین‌ها و اسیدپانتوتنیک و املاح معدنی باعث افزایش هورمون تستوسترون و باعث بهبود روند اسپرم‌سازی می‌شود. هم‌چنین این ترکیبات مستقیماً باعث تقویت تقسیم میتوز دراسپرماتوگونی‌ها شده و در نتیجه تعداد اسپرم‌ها افزایش می‌یابد. بنابراین پیشنهاد می‌گردد که احتمالاً باعث افزایش عملکرد فعالیت تولید مثلی خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: میوه کدوتنبل، بافت بیضه، موش صحرایی
متن کامل [PDF 530 kb]   (1823 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/19 | پذیرش: 1394/1/19 | انتشار: 1394/1/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohsen pour M, Shariati M, Esfandiari A. Effect of Cucurbita pepo L. Fruit Pulp on Testis Histological Changes in Adult Rats. armaghanj 2014; 19 (6) :518-528
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-166-fa.html

محسن پور مریم، شریعتی مهرداد، اسفندیاری آرش. تأثیر گوشت میوه‌ گیاه کدو تنبل بر تغییرات بافتی بیضه در موش‌های صحرایی بالغ. ارمغان دانش. 1393; 19 (6) :518-528

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-166-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 6 - ( 6-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645