تأثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانهای مغز متعاقب ایسکمیدر موش صحرایی
|
|
|
|
چکیده: (4385 مشاهده) |
مقدمه: نظر به این که تولید رادیکال های آزاد و پراکسیداسیون لیپیدی برای سلامتی مضر هستند. هدف این مطالعه تأثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانهای مغز متعاقب ایسکمیدر موش صحرایی بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه مساوی آزمایشی 1 و 2 که به ترتیب 500 و 1000 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره الکلی جفت دریافت کردند و کنترل که در زمانی مشابه آب مقطر داده شد، تقسیم شدند. در کلیه گروهها شریان کاروتید مشترک دو طرف برای 15 دقیقه مسدود و سپس باز شد. بعد از 15 روز موش ها کشته شدند و نیمکره راست مغز آنها برای مطالعات بافت شناسی و نیمکره چپ آنها برای تعیین میزان مالون دی الدهید مورد استفاده قرار گرفت. دادهها با آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین تعداد سلولهای گرانولار در شکنج دندانهای گروههای آزمایش 1 و2 به ترتیب 5/1±5/32 و 8/2±2/31 بود که تفاوت معنیداری با گروه کنترل نداشت(05/0p>). میانگین تعداد سلولهای پلی مورف و میزان مالون دی آلدهید در گروههای آزمایش 1 و2 به ترتیب1±71/4، 1/0±57/8 و 5/2±33/5 ، 3/1±05/9 بود که تفاوت معنیداری با گروه کنترل نداشت(05/0p>).
نتیجهگیری: عصاره جفت نتوانست با مهار لیپید پراکسیداسیون از روند کاهش آسیب سلولهای عصبی متعاقب ایسکمیجلوگیری نماید. |
|
واژههای کلیدی: ایسکمی، لیپید پراکسیداسیون، مغز، نورون، عصاره جفت |
|
متن کامل [PDF 368 kb]
(1372 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/19 | پذیرش: 1394/1/19 | انتشار: 1394/1/19
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|