:: دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تير 1396 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 219-205 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر یک دوره تمرین هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه بر سطح کمرین پلاسمایی و شاخص‌های گلاسیمیک زنان دارای اضافه ‌وزن
زهره تقویان1 ، هاجر ربیعی1 ، محمد فرامرزی 2، اکبر اعظمیان1
1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، dr.md1144@gmail.com
چکیده:   (4286 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: کمرین آدیپوکاین جدیدی است که از بافت چربی ترشح می شود و باعث تغییر حساسیت به انسولین می شود. مطالعه حاضر باهدف بررسی تأثیر یک دوره تمرین ورزشی هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه بر سطوح کمرین پلاسما، مقاومت به انسولین، سطح گلوکز و ترکیب‌ بدن زنان دارای اضافه‌وزن انجام شد.
 
روش بررسی: در این مطالعه نیمه تجربی، 40 زن سالم  25-45 سال، دور کمر مساوی و بالاتر از 88 سانتی متر، شاخص توده بدنی بین 25 -30 کیلوگرم بر مترمربع به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (16نفر) و تجربی(19نفر) تقسیم شدند. 5 نفر در طول مطالعه خارج شدند. گروه تجربی 12 هفته هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه (3جلسه در هفته هر جلسه یک ساعت) را اجرا کردند. برنامه تمرینی شامل تمرینات هوازی موزون ( با شدت 55%-80% حداکثر ضربان قلب)  به همراه تمرینات پایداری تنه بود. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره تمرین نمونه خونی در حالت  ناشتا جمع آوری و سطح انسولین ناشتا و کمرین سرم به روش الیزا اندازه‌گیری شدند. مقاومت به انسولین با توجه به ارزیابی مدل هموستاز مقاومت به انسولین (HOMA-IR) اندازه گیری شد.  جهت مقایسه تغییرات درون گروهی از آزمون تی وابسته و و تغییرات بین گروهی از آنالیز واریانس یک طرفه با سطح معناداری معنی‌دار (05/0 p) استفاده شد.
 
یافته‌ها: پس از 12 هفته تمرین هوازی موزون به همراه تمرینات پایداری تنه سطوح کمرین پلاسما، شاخص توده بدن، وزن، درصد چربی و نسبت محیط دور کمر به لگن  در زنان دارای اضافه‌وزن کاهش معنی دار نشان داد  (05/0p≤ . با این حال ،  در مقاومت به انسولین ، گلوکز و سطح انسولین بین دو گروه تجربی و کنترل تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد(05/0p> ).
 
 نتیجه‌گیری: به نظر می رسد انجام  این نوع تمرین ترکیبی می تواند شیوه موثری  برای بهبود سطح آدیپوکین کمرین ، چربی بدن  و  کاهش دور کمر باشد، با این حال، برای  تغییر قابل توجه در مقاومت به انسولین و سطح گلوکز زنان مبتلا به اضافه وزن ممکن است تمرین شدیدتری نیاز باشد.  
 
 
واژه‌های کلیدی: ورزش هوازی، پایداری تنه، کمرین، اضافه‌وزن
متن کامل [PDF 235 kb]   (912 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1395/9/27 | پذیرش: 1396/3/7 | انتشار: 1396/3/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تير 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها