[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 21، شماره 10 - ( 10-1395 ) ::
جلد 21 شماره 10 صفحات 1012-999 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره متانولی گیاهان بلوط، پسته وحشی و سنجد بر روی تشکیل بیوفیلم پسودوموناس آئروژینوزا
آرین امیدی1 ، اصغر شریفی 2
1- گروه زیست شناسی، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران
2- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، asgharsharifi@yahoo.com
چکیده:   (6212 مشاهده)

چکیده

زمینه و اهداف: تشکیل بیوفیلم یکی از مکانیسم‌های مهمی‌‌است که به مقاومت آنتی بیوتیکی در پسودوموناس آئروژینوزا کمک می‌کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره متانولی جفت بلوط، برگ های پسته وحشی و سنجد بر روی تشکیل بیوفیلم سویه‌های بالینی و استاندارد پسودوموناس آئروژینوزا بود.

روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه تجربی ـ آزمایشگاهی است، که عصاره‌گیری با روش خیساندن(مخلوط کردن پودر گیاهان با متانول 80 درصد) و دستگاه روتاری اواپراتور انجام شد. حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره‌ها با روش میکرودایلوشن براث تعیین شد. تشکیل بیوفیلم با روش میکروتیتر پلیت و رنگ‌آمیزی با کریستال ویوله بررسی شد. داده‌هایجمع‌آوری شده با  استفاده از آزمون آنالیزواریانس و دانکن تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: حداقل غلظت مهار کنندگی عصاره‌های جفت بلوط، پسته وحشی و سنجد علیه پسودوموناس آئروژینوزا 625/ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود، حداقل غلظت کشندگی عصاره جفت بلوط 25/1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و برای پسته وحشی و سنجد 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. میانگین درصد مهار بیوفیلم پسودوموناس آئروژینوزا به وسیله عصاره‌های جفت بلوط، پسته وحشی و سنجد به ترتیب 24/60، 35/57 و 63/72 درصد بود.  

نتیجه‌گیری: عصاره‌های متانولی جفت بلوط، پسته وحشی و سنجد دارای اثر ضد باکتریایی و ضد بیوفیلمی‌‌علیه پسودوموناس آئروژینوزا بودند به طوری که عصاره سنجد قابلیت بهتری در مهار بیوفیلم داشت و نسبت به عصاره های جفت و پسته وحشی اختلاف معنی‌داری نشان داد و احتمالا" با مطالعه‌های بیشتر بتوان از این عصاره ها به عنوان مکمل در مهار بیوفیلم باکتری استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: پسودوموناس آئروژینوزا، بیوفیلم، بلوط، پسته وحشی، سنجد
متن کامل [PDF 211 kb]   (2429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/7/25 | پذیرش: 1395/10/27 | انتشار: 1395/10/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Omidi A, Sharifi A. The Effect of Methanolic Extracts of Plants Quercus brantii, Pistacia atlantica and Elaeagnus angustifolia on Biofilm Formation of Pseudomonas aeruginosa. armaghanj 2017; 21 (10) :999-1012
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1549-fa.html

امیدی آرین، شریفی اصغر. اثر عصاره متانولی گیاهان بلوط، پسته وحشی و سنجد بر روی تشکیل بیوفیلم پسودوموناس آئروژینوزا . ارمغان دانش. 1395; 21 (10) :999-1012

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1549-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 10 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660