[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 ) ::
جلد 22 شماره 5 صفحات 557-569 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره گیاه کاکوتی بر اختلال ایجاد شده در حافظه فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت‌های نر
شیما محمدی 1، محمدحسین محمدی مهدی آبادی حسنی2
1- گروه علوم جانوری، دانشگاه خوارزمی( تربیت معلم)، تهران، ایران ، shimamohamadi1365@gmail.com
2- گروه علوم جانوری، دانشگاه خوارزمی( تربیت معلم)، تهران، ایران
چکیده:   (441 مشاهده)
چکیده:
زمینه و هدف: بیماری آلزایمر از شایع‌ترین بیماری‌های نورودژنراتیو مغز می‌باشد و با اختلال سیگنالینگ انسولین و متابولیسم گلوکز در ارتباط است. گیاه کاکوتی دارای اثرات ضددیابت، آنتی اکسیدان و تقویت کنندگی حافظه است. به همین دلیل، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی کاکوتی بر روند پیشرفت بیماری آلزایمر بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر رت نر از نژاد ویستار، با وزن تقریبی 20±270 گرم در5 گروه شامل؛ کنترل، شم، آلزایمر، آلزایمر و سالین و آلزایمر به همراه کاکوتی (3 زیرگروه) تقسیم شدند. جهت ایجاد مدل آلزایمری در رت، داروی استرپتوزوتوسین به درون بطن های مغزی تزریق گردید و پس از آن به مدت 21 روز رت های آلزایمری تحت درمان با عصاره  گیاه کاکوتی(100، 150 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به صورت تزریق داخل صفاقی قرار گرفتند. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و ­توکی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین موجب آسیب شدید حافظه گردید. در رت‌های آلزایمری تیمار شده با کاکوتی به مدت 21 روز (100، 150 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم) در مقایسه با رت‌های آلزایمری، به طور معنی‌داری از کاهش حافظه فضایی پیشگیری شد. در مرحله یادگیری آزمون ماز آبی موریس، رت‌های دریافت کننده عصاره کاکوتی نسبت به گروه کنترل طی زمان و مسافت کمتری سکوی فرار مخفی را پیدا کردند و هم‌چنین 5 روز پس از یادگیری، در فاز یادآوری، زمان بیشتری را در ربعی که قبلاً سکوی فرار قرار داشت، گذراندند.
نتیجه‌گیری: تیمار رت‌ها با عصاره آبی الکلی گیاه کاکوتی از کاهش حافظه فضایی در طی بیماری آلزایمر پیشگیری می‌کند. عصاره این گیاه می‌تواند با تأثیر مثبت بر عملکردهای عصبی موجب بهبود روندهای شناختی گردد و احتمالاً در پیشگیری و درمان برخی از اختلالات عصبی نقش بارزی داشته باشد.

 
واژه‌های کلیدی: آلزایمر، کاکوتی، استرپتوزوتوسین، یادگیری، حافظه
متن کامل [PDF 889 kb]   (103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Mohammadi Mehdiabadi Hassani M. The effect of Ziziphora Tenuior L. Hydro-Alcoholic Extract on Learing and Spatial Memory in Rat Model of Alzheimer's Disease by Intraventricular Injection of Streptozotocin. Armaghane danesh. 2017; 22 (5) :557-569
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1543-fa.html

محمدی شیما، محمدی مهدی آبادی حسنی محمدحسین. تأثیر عصاره گیاه کاکوتی بر اختلال ایجاد شده در حافظه فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت‌های نر. ارمغان دانش. 1396; 22 (5) :557-569

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1543-fa.html



دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638