[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 ) ::
جلد 22 شماره 5 صفحات 557-569 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره ی گیاه کاکوتی بر اختلال ایجاد شده در حافظه ی فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت های نر
خانم شیما محمدی 1، اقا محمدحسین محمدی مهدی آبادی حسنی2
1- کارشناسی ارشد گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی( تربیت معلم)، تهران ، shimamohamadi1365@gmail.com
2- کارشناسی ارشد گروه علوم جانوری، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی( تربیت معلم)، تهران
چکیده:   (164 مشاهده)

زمینه و هدف: بیماری آلزایمر از شایع ترین بیماری های نورودژنراتیو مغز می باشد و با اختلال سیگنالینگ انسولین و متابولیسم گلوکز در ارتباط است. گیاه کاکوتی دارای اثرات ضددیابت، آنتی اکسیدان و تقویت کنندگی حافظه است. به همین دلیل، هدف مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره هیدروالکلی گیاه دارویی کاکوتی بر روند پیشرفت بیماری آلزایمر می باشد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، تعداد 42 سر رت نر از نژاد ویستار، با وزن تقریبی 20±270 گرم در5 گروه کنترل، شم، آلزایمر، آلزایمر و سالین و آلزایمر به همراه کاکوتی (3 زیرگروه) تقسیم شدند. جهت ایجاد مدل آلزایمری در رت، داروی استرپتوزوتوسین به درون بطن های مغزی تزریق گردید و پس از آن به مدت 21 روز رت های آلزایمری تحت درمان با عصاره ی گیاه کاکوتی (100، 150 و 200 میلی گرم/کیلوگرم) به صورت تزریق داخل صفاقی قرار گرفتند. جهت ارزیابی یادگیری و حافظه از آزمون ماز آبی موریس استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: تزریق داخل بطنی استرپتوزوتوسین موجب آسیب شدید حافظه گردید. در رت های آلزایمری تیمار شده با کاکوتی به مدت 21 روز (100، 150 و 200 میلی گرم/کیلوگرم) در مقایسه با رت های آلزایمری، به طور معنی داری (P<0.05) از کاهش حافظه ی فضایی پیشگیری شد. در مرحله یادگیری آزمون ماز آبی موریس، رت های دریافت کننده عصاره ی کاکوتی نسبت به گروه کنترل طی زمان و مسافت کمتری سکوی فرار مخفی را پیدا کردند و همچنین 5 روز پس از یادگیری، در فاز یادآوری، زمان بیشتری را در ربعی که قبلاً سکوی فرار قرار داشت، گذراندند. نتیجه گیری : براساس نتایج این مطالعه تیمار رت ها با عصاره ی آبی الکلی گیاه کاکوتی از کاهش حافظه فضایی در طی بیماری آلزایمر پیشگیری می کند. عصاره ی این گیاه می تواند با تأثیر مثبت بر عملکردهای عصبی موجب بهبود روندهای شناختی گردد و احتمالاً در پیشگیری و درمان برخی از اختلالات عصبی نقش بارزی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: آلزایمر، کاکوتی، استرپتوزوتوسین، یادگیری، حافظه
متن کامل [PDF 889 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۵/۷/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۷/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mohammadi S, mohammadi mehdiabadi hassani M H. The effect of Ziziphora Tenuior L. Hydro-alcoholic extract on learing and spstial memory in Rat Model of Alzheimer's Disease by intraventricular injection of streptozotocin. Armaghane danesh. 2017; 22 (5) :557-569
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1543-fa.html
محمدی شیما، محمدی مهدی آبادی حسنی محمدحسین. تأثیر عصاره ی گیاه کاکوتی بر اختلال ایجاد شده در حافظه ی فضایی ناشی از تزریق داخل بطنی استرپتوزتوسین در رت های نر. ارمغان دانش. 1396; 22 (5) :557-569

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1543-fa.html

دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 797 queries by yektaweb 3571