:: دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تير 1396 ) ::
جلد 22 شماره 2 صفحات 254-242 برگشت به فهرست نسخه ها
الگویابی ساختار روابط بین دشواری در تنظیم هیجان، عواطف مثبت و منفی و کیفیت خواب
سهراب امیری 1، علی عیسی‌زادگان2
1- گروه روان‌شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، amirysohrab@yahoo.com
2- گروه روان‌شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (4598 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: کیفیت خواب پایین در جوامع امروزی بسیار رایج بوده و تأثیر منفی مهمی بر روی ابعاد روان­شناختی و فیزیولوژیکی دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی روابط همبستگی و ترسیم مدل میانجی­گری عاطفه مثبت و منفی، بین دشواری در تنظیم هیجان و کیفیت خواب بود.
 
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی از بین جامعه آماری دانشجویان شرکت کنندگان پژوهش بر اساس نمونه‌گیری خوشه­ای چند مرحله­ای انتخاب شدند. سپس پرسشنامه  دشواری در تنظیم هیجان، عاطفه مثبت و منفی و کیفیت خواب بین شرکت­کنندگان پژوهش توزیع شد تا پاسخ دهند. داده­های جمع­آوری شده به منظور بررسی اهداف پژوهش، با استفاده از شاخص­های توصیفی، همبستگی، مدل­یابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند.
 
یافته­ها: نتایج نشان داد که همبستگی مثبت معنی‌داری بین مؤلفه­های دشواری در تنظیم هیجان و عاطفه منفی با کیفیت خواب ضعیف و هم‌چنین همبستگی مثبت میان عاطفه مثبت و کیفیت خواب بالا وجود دارد(01/0p<). هم‌چنین الگوی مدل­یابی معادلات ساختاری نشان دهنده نقش میانجی­گری عاطفه مثبت و منفی در ارتباط بین دشواری در تنظیم هیجان با کیفیت خواب بود.
 
نتیجه­گیری: نتایج از این فرضیه حمایت کرد که دشواری در تنظیم هیجان موجب تداخل در کیفیت خواب می­شود و عاطفه مثبت می­تواند نقش تعدیل کننده در این رابطه داشته باشد.
 
 
 
 
واژه‌های کلیدی: تنظیم هیجان، عاطفه مثبت و منفی، کیفیت خواب، مدل معادلات ساختاری
متن کامل [PDF 213 kb]   (1127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1395/6/31 | پذیرش: 1396/2/11 | انتشار: 1396/3/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 2 - ( خرداد و تير 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها