بررسی و مقایسه سوش های لاکتیکی جدا شده از فرآورده های لبنی سنتی ایرانی(ریچال شیری) و ارمنی برکنترل عوامل فساد مواد غذایی
|
فرزاد کریم پور 1، سید هادی رضوی2 ، فلورا تخرونی3 |
1- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران ، Saverzida@yahoo.com 2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران 3- گروه بیوتکنولوژی، آکادمیعلوم ارمنستان، ایروان، ارمنستان |
|
چکیده: (5407 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: برخی از متابولیتهای باکتریایی جداشده از فرآوردههای تخمیری دارای خواص ضدباکتریایی، در مقابل باکتریهای عامل فساد مواد غذایی هستند. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضدباکتریایی سوشهای جداشده از فرآوردههای لبنی سنتی ارمنی شامل؛ پنیرها و ماستهای سنتی(ماتزون) و ریچال شیری به عنوان یکی از فرآوردههای لبنی سنتی از ایران بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، سوشهای باکتریایی جدا شدند و قدرت مهارکنندگی مایه رویی آنها بر باکتریهای عامل فساد مواد غذایی مختلف از جمله سالمونلا مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور تعیین تأثیر سویه های مطلوب بر زمان ماندگاری از بین سوشهای جدا شده، مایع رویی دو سوش لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوسوس مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: سوشهای جدا شده بهطور معنیداری آلودگی را در مواد غذایی مورد مطالعه کاهش و زمان ماندگاری را افزایش دادند. به علاوه سوشهای جداشده از ریچال شیری، خواص ضد باکتریایی مطلوبی در برابر سالمونلا تایفی موریوم داشتند.
نتیجهگیری: سوشهای لاکتیکی جدا شده با قدرت بازدارندگی و تخمیر مناسب به عنوان نگهدارنده طبیعی میتوانند به عنوان محصولی جدید و عملگرا در صنعت لبنیات مورد استفاده قرار گیرند.
|
|
واژههای کلیدی: خواص ضد باکتریایی، ریچال شیری، باکتری لاکتیکی، لبنیات سنتی ارمنی |
|
متن کامل [PDF 254 kb]
(1600 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/4/20 | پذیرش: 1395/7/8 | انتشار: 1395/7/20
|
|
|
|