[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 21، شماره 6 - ( 6-1395 ) ::
جلد 21 شماره 6 صفحات 562-552 برگشت به فهرست نسخه ها
خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش‌های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان
فرزاد کریم پور 1، هادی رضوی2 ، فلورا نوبارتخرونی3
1- گروه تغذیه، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران، ، : karimpourfarzad48@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تهران، تهران، ایران،
3- گروه بیوتکنولوژی، آکادمی‌علوم ارمنستان، ایروان، ارمنستان
چکیده:   (5129 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از مواد نگهدارنده برپایه بیوتکنولوژی و یا سوش‌های مولد این مواد همواره مورد علاقه حوزه زیست فن‌آوری غذایی و یکی از آخرین راه حل‌های افزایش زمان ماندگاری از طرف مقامات بهداشتی ونظارتی می‌باشد. این مطالعه، با هدف بررسی خاصیت آنتی‌باکتریایی مایع رویی مخمرهای جداشده از ریچال فرآورده لبنی سنتی ایران و فرآورده‌های لبنی تخمیری ارمنستان انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی، مایع رویی یا سوپر ناتانت 77 سوش مخمری از فرآورده‌های ارمنی و12 سوش از ریچال ایرانی خالص‌سازی شد. مواد خالص‌سازی شده بر سه سوش باسیلوس سوبتیلوس، باسیلوس تیورینجینسیس، سالمونلاتایفی موریوم به عنوان عاملین فساد در مواد غذایی در سه محیط کشت ،در دو حالت هوازی وبی هوازی مورد آزمون قرارگرفتند. میزان قطرهاله ایجاد شده اندازه‌گیری و به عنوان قدرت آنتی باکتریایی آنها گزارش شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار spssنسخه 16 آنالیزگردیدند. روش تحلیل پراش یک طرفه برای مقابسه میانگین ها بکار برده شد. سطح معنی داری کمتر از 5 درصد در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: از مجموع 89 سوش  مخمری، سه سوش مربوط به ریچال و 9 سوش از فرآوردهای ارمنی(درکل 5/13درصد)، خاصیت آنتی‌باکتریایی ازخود نشان دادند. سوش‌هایT86 از مخمرهای ارمنی و  FA1(25)از ریچال در تمام شرایط هوازی و بی‌هوازی در سه نوع محیط کشت، دارای قطر هاله بیشتر و در نتیجه خاصیت آنتی‌باکتریایی قوی‌تری داشتند. در مقایسه میانگین قطر هاله‌های ایجادی بر سه عامل فساد، سوش‌های ریچال اختلاف معنی‌داری داشتند(05/0p<). بالاترین اثر بر باسیلوس سوبتیلوس و پایین‌ترین اثر بر سالمونلا تایفی موریوم مشاهده شد.

بحث: با توجه به قدرت آنتی باکتریایی سوش‌ها مخمری جدا شده بر باکتری‌های‌های عامل فساد در شرایط بی‌هوازی و هوازی بود. بنابراین، با اضافه کردن متابولیت ویا خود این مخمرها   به مواد غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی ، می‌توان  فرآورده ای عملگر وسینبیوتیک را به صنعت غذا معرفی کرد.

واژه‌های کلیدی: مایع رویی، نگهدانده، ریچال، مخمر، ارمنستان
متن کامل [PDF 274 kb]   (1322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/1/11 | پذیرش: 1395/5/16 | انتشار: 1395/6/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimpour F, Razavi S, Nubar Tkhruni F. Investigation of Antibacterial Properties of Yeast Strains Isolated from Iranian Richal and Traditional Dairy Products in Armenia. armaghanj 2016; 21 (6) :552-562
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1289-fa.html

کریم پور فرزاد، رضوی هادی، نوبارتخرونی فلورا. خواص آنتی باکتریایی برخی از سوش‌های مخمری جدا شده از ریچال ایرانی و فرآورده های لبنی سنتی در ارمنستان. ارمغان دانش. 1395; 21 (6) :552-562

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1289-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 6 - ( 6-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645