[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 3 - ( 3-1395 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 277-265 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف آغوز به همراه تمرین‌های هوازی و بی‌هوازی بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام موش‌های صحرایی نر ویستار
مهدی مقرنسی1، جواد بیات2، محسن فؤادالدینی3، عباس صالحی کیا2، مهران حسینی4، فرهاد شهامت نشتیفانی2
1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران،
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
3- مرکز تحقیقات آترواسکلـروز و عروق کرونـر، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران ، foadoddini@bums.ac.ir
4- مرکز تحقیقات آترواسکلـروز و عروق کرونـر، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (5951 مشاهده)

زمینه و هدف: مصرف مکمل‌های خوراکی جهت از بین بردن آسیب‌های اکسیداتیو ناشی از تمرین ورزشی در بین ورزشکاران متداول می‌باشد. مطالعه‌های گذشته نشان داده‌اند که کلستروم(آغوز) گاوی دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی می‌باشد، اما تاکنون مطالعه‌ای که اثربخشی آنرا بر استرس اکسایشی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مورد ارزیابی قرار داده باشد یافت نشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات مصرف مکمل آغوز گاوی به همراه تمرین هوازی و بی هوازی بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی موش‌های صحرایی نر ویستار انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به شش گروه مساوی تقسیم شدند (کنترل، مکمل آغوز، تمرین هوازی، تمرین بی‌هوازی، مکمل آغوز و تمرین هوازی، مکمل آغوز و تمرین بی‌هوازی). گروه‌های دریافت کننده آغوز روزانه به مدت ده هفته دوز 300 میلی‌گرم بر کیلوگرم  پودر آغوز گاوی را به صورت خوراکی دریافت نمودند. گروه‌های تمرینی سه جلسه تمرین در هفته به مدت 10 هفته روی تریدمیل مخصوص جوندگان انجام دادند. خون‌گیری پس از 24 ساعت پس از انجام آخرین جلسه تمرین در شرایط ناشتایی از تمام موش‌ها انجام شد. سپس دو شاخص مالون دی آلدئید(MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام(TAC) اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های کلموگروف ـ اسمیرنوف، آنالیز واریانس یک طرفه و  تعقیبی توکی  تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: مقادیر پلاسمایی شاخص استرس اکسایشی(MDA) در تمام گروه‌ها به جز گروه مکمل آغوز و تمرین بی هوازی به طور معنی‌داری در مقایسه با گروه کنترل معنی‌داری پیدا کرد(05/0>p). ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام(TAC) نیز در تمام گروه ها بجز گروه تمرین بی‌هوازی در مقایسه با گروه کنترل با افزایش معنی‌داری همراه بود(05/0>p).

نتیجه گیری: نتایج نشان داد، ده هفته مصرف مکمل آغوز به همراه تمرین هوازی اثر بخشی بهتری در کنترل استرس اکسایشی و بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی نسبت به گروه تمرین بی هوازی دارد.

واژه‌های کلیدی: آغوز گاوی، تمرین هوازی، تمرین بی هوازی، استرس اکسایشی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام
متن کامل [PDF 203 kb]   (1631 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش
دریافت: 1394/10/7 | پذیرش: 1395/2/26 | انتشار: 1395/3/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mogharnasi M, Baya J, Foadoddini M, Salehikia A, , Hosseini M, Shahamat Nashtifani F. The Effect of Colostrum along with Aerobic and Anaerobic Exercise on Lipid Peroxidation and Total Antioxidant Capacity of Male Wistar Rats. ارمغان دانش. 2016; 21 (3) :265-277
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1200-fa.html

مقرنسی مهدی، بیات جواد، فؤادالدینی محسن، صالحی کیا عباس، حسینی مهران، شهامت نشتیفانی فرهاد. تأثیر مصرف آغوز به همراه تمرین‌های هوازی و بی‌هوازی بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی تام موش‌های صحرایی نر ویستار . ارمغان دانش. 1395; 21 (3) :277-265

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-1200-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4422