:: دوره 21، شماره 3 - ( 3-1395 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 289-278 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه بیان RNA های غیر کدکننده بلند GAS5 و NEAT1 در مبتلایان به سرطان سینه و افراد سالم
اصغر عرشی1 ، حسین انصاری 2، محمدمهدی قهرمانی سنو3 ، عباس دوستی4 ، میلاد خرمیان5 ، حسین سازگار5
1- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی، کنترل و کیفیت، کشت و صنعت نیشکر دهخدا، اهواز، ایران، ، geneticspub@yahoo.com
3- گروه ژنتیک مولکولی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- گروه ژنتیک مولکولی، دانشگاه میشیگان، آن آربور، میشیگان، آمریکا،
5- گروه فیزیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (7581 مشاهده)

زمینه و هدف: سرطان سینه 10 درصد از کل سرطان‌های موجود در دنیا را شامل می‌گردد و از زنان مبتلا به انواع سرطان‌ها 30 درصد مبتلا به سرطان سینه هستند. RNAهای غیرکدکننده بلند(lncRNA)، گروه جدیدی از ژن‌های شناخته شده در ژنوم انسان هستند که از بخش وسیعی از ژنوم یوکاریوت‌ها رونویسی شده و در تنظیم فرآیندهای متنوع زیستی نقش‌های مهمی ایفا می‌کنند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان بیان lncRNAهای GAS5 و NEAT1 درنمونه‌های توموری و نرمال افراد مبتلا به سرطان سینه به روش    RT-qPCR بود.

روش بررسی: در این مطالعه مورد شاهد از بافت توموری 40 فرد مبتلا به سرطان سینه و هم‌چنین 40 نمونه بافت غیر توموری از همان افراد تحت نظارت مستقیم متخصص پاتولوژیست و با توجه به علایم بالینی و یافته‌های آزمایشگاهی از بیمارستان شهید فقیهی شیراز جمع‌آوری شدند. پس از استخراج RNA از بافت‌های توموری و نرمال، ساخت cDNA طبق پروتوکل و روش RT-qPCR به وسیلهSYBR®Premix Ex TaqTM II kit   انجام شد. سطح بیان lncRNA ژن‌های GAS5 و NEAT1 با استفاده از روش ΔΔCT محاسبه گردید. داده‌ها با استفاده از آزمون تی تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: نتایج ارزیابی‌های Real Time Reverse transcription-PCR نشان داد میانگین میزان بیان نسبی lncRNA از ژن GAS5 در نمونه‌های توموری نسبت به نرمال، کاهش بیان، و میانگین میزان بیان نسبی lncRNA  از ژن NEAT1 در نمونه‌های توموری نسبت به نرمال افزایش بیان دارد. این تغییرات بیان درباره lncRNA  از ژن مربوط به GAS5 حدود 5/1 برابر و برایlncRNA  از ژن NEAT1 در حدود 2 برابر مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به این که ای دوlncRNA  ی انتخاب شده به عنوان ژن مهار کننده تومور در سرطان سینه بیان آنها نسبت به سلول‌های اپیتلیوم نرمال سینه به طور معنی‌داری تغییر می‌یابد، پتانسیل این lncRNA ها به عنوان بیومارکر برای تشخیص بیماری بالا می‌رود. هم‌چنین تغییرات بیان این lncRNA‌ها در بیماران با نژادهای مختلف و ساب تایپ‌های متفاوت سرطان سینه، اهمیت استفاده از این مولکول‌ها را به عنوان بیومارکر برای تشخیص و پیش آگهی بیماری تشدید می‌کند.

 

واژه‌های کلیدی: سرطان سینه، بیان ژن، LncRNA، GAS5، NEAT1، RT-qPCR.
متن کامل [PDF 631 kb]   (2363 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بالینی
دریافت: 1394/9/19 | پذیرش: 1395/2/17 | انتشار: 1395/3/18


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها