[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه نامه ها::
فرم پیش نیاز ارسال مقاله::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
بانک ها و نمایه ها
DOAJ
GOOGLE SCHOLAR
..
:: دوره 29، شماره 6 - ( 10-1403 ) ::
جلد 29 شماره 6 صفحات 929-915 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی به باسیلوس سرئوس، انتروکوکوس فکالیس و کلی فرم ها در ادویه جات عرضه شده در بازار شهرکرد
ابراهیم رحیمی1 ، مرضیه خلیلی اردلی2
1- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، rbrahimrahimi55@yahoo.com
2- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده:   (295 مشاهده)
زمینه و هدف: باسیلوس سرئوس و انتروکوکوس فکالیس از باکتری­های پاتوژنی هستند که در طبیعت به وفور یافت می­شوند و می­توانند[A1] [B2]  سمومی تولید کند که سبب مسمومیت غذایی در مصرف­کنندگان شوند. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی آلودگی به باسیلوس سرئوس، انتروکوکوس فکالیس و کلی­فرم­ها در ادویه­جات عرضه­شده در بازار شهرکرد بود.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی که در سال 1403 انجام شد، ابتدا 100 نمونه از ادویه­جات شامل زردچوبه، دارچین، ادویه­کاری، فلفل سیاه و فلفل قرمز(هر کدام 20 نمونه) به صورت تصادفی نمونه ­گیری و به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی انتقال داده شدند. برای ردیابی باسیلوس سرئوس و انتروکوکوس فکالیس از روش کشت خطی، تعیین فراوانی ژن­های حدت به روش Multiplex PCR، ارزیابی مقاومت آنتی­­بیوتیکی به روش Disk-Diffusion و شمارش کلی­فرم به روش استاندارد استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آماری آنوا تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ها: نتایج نشان­دهنده آلودگی به باسیلوس سرئوس و انتروکوکوس فکالیس به ترتیب، 45 نمونه(45 درصد) و 12 نمونه(12 درصد) بود. [A3] [B4] در باسیلوس سرئوس فراوانی ژن­های حدت CytK­، Ces و hblC به ترتیب؛ 25، 11 و 4 درصد بود. [A5] [B6] نتایج به دست­آمده از شمارش کلی­فرم­ها نشان داد بیشترین میزان آلودگی به کلی­فرم در زردچوبه و کمترین در دارچین می‌باشد. نتایج آنتی‌بیوگرام نشان داد بیشترین مقاومت باسیلوس سرئوس مربوط به پنی­سیلین و آمپی­سیلین و بیشترین مقاومت انتروکوکوس فکالیس مربوط به اریترومایسین بود.
[A7] 
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج به دست­آمده از پژوهش حاضر، حضور باسیلوس سرئوس و انتروکوکوس فکالیس موجود در ادویه‌جات عرضه­شده در شهرستان شهرکرد می­تواند زنگ خطری برای مصرف­کنندگان باشد و بهداشت و سلامت عمومی را مورد مخاطره قرار دهد.

 


 
واژه‌های کلیدی: باسیلوس سرئوس، ژن حدت، انتروکوکوس فکالیس، مقاومت آنتی­ بیوتکی، ادویه­ جات
متن کامل [PDF 1064 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1403/7/18 | پذیرش: 1403/12/4 | انتشار: 1403/12/6
فهرست منابع
1. 1.Rahman MS. Handbook of food preservation. 2nd ed. NewYork: crc press; 2020; 512-2.## [DOI:10.1201/9780429091483]
2. 2.Nollet, AC. Food, Administration D. Spices-definitions.3nd ed. NewYork: Elsevier; 1980; 37-45.##
3. 3.Gurtler JB, Keller SE. Microbiological safety of dried spices. Annual Review of Food Science and Technology 2019; 10: 409-27.## [DOI:10.1146/annurev-food-030216-030000] [PMID]
4. 4.Xie Y, Zhang S, Sun S, Zhu M-J, Sablani S, Tang J. Survivability of Salmonella and Enterococcus faecium in chili, cinnamon and black pepper powders during storage and isothermal treatments. Food Control 2022; 137: 108935.## [DOI:10.1016/j.foodcont.2022.108935]
5. 5.Zhu MJ, Song X, Tsai HC, Shen X, Taylor M, Tang J. Desiccation and thermal resistance of Salmonella and Enterococcus faecium NRRL B-2354 in almond meal as impacted by water activity and storage temperature. Food Control 2021; 126: 108037.## [DOI:10.1016/j.foodcont.2021.108037]
6. 6.Jessberger N, Dietrich R, Granum PE, Märtlbauer E. The Bacillus cereus food infection as multifactorial process. Toxins 2020; 12(11): 701.## [DOI:10.3390/toxins12110701] [PMID] []
7. 7.Logan N. Bacillus and relatives in foodborne illness. Journal of Applied Microbiology 2012; 112(3): 417-29.## [DOI:10.1111/j.1365-2672.2011.05204.x] [PMID]
8. 8.García-Solache M, Rice LB. The Enterococcus: a model of adaptability to its environment. Clinical Microbiology Reviews 2019; 32(2): 12-21.## [DOI:10.1128/CMR.00058-18] [PMID] []
9. 9.Mehdeyan R, Tajbakhsh E, Bamzaheh Z. Prevalence of virulence factors in Enterococus faecalis isolated from hamburger. Journal of Food Microbiology 2021; 8(4): 1-11.##
10. 10.Daoliang L, Shuangyin L. Chapter. Water quality monitoring in aquaculture. Water Quality Monitoring and Management Basis, Technology and Case Studies 2019; 16(9): 158-70.##
11. 11.Heidarzadi MA, Kohneh Poushi M, Karami M, Sabzibalkhkanlo A, Gorgin Karaji K. Investigating the amount of microbial contamination of pasteurized milk in kermanshah city with coliform and the total number of bacteria. Journal of Alternative Veterinary Medicine 2022; 5(12): 702-9.##
12. 12.Soltan DMM, Nabatchian F, Sharifi YS, Haghighat KS. Isolation and Identification of Bacillus cereus of Dry Bulk and Packaged Vegetables by Culture and PCR. Journal of Food Quality and Hazards Control 2022; 5(12): 29-32.##
13. 13.Mahdavi S, Alilou S, Shafiei Y. Isolation and identification of Enterococcus species from fresh and pot cheeses in Khoy area. Food Microbiology 2016; 7(12): 212-9.##
14. 14.Azad A, Rostamifar S, Modaresi F, Bazrafkan A, Rezaie Z. Assessment of the antibacterial effects of bismuth nanoparticles against Enterococcus faecalis. BioMed Research International 2020; 2020(1): 5465439.## [DOI:10.1155/2020/5465439] [PMID] []
15. 15.Ombui JN, Gitahi JN, Gicheru MM. Direct detection of Bacillus cereus enterotoxin genes in food by multiplex Polymerase Chain Reaction. Ombui JN, Gitahi JN, Gicheru MM. Direct detection of Bacillus cereus enterotoxin genes in food by multiplex. Polymerase Chain Reaction 2008; 2(3): 172-82.##
16. 16.Abou Zeid MA, Samir A, Ezzat Hassan A. Rapid molecular technique for detection of food borne Bacillus cereus pathogen. Iranian Journal of Medical Microbiology 2023; 17(3): 347-353.## [DOI:10.30699/ijmm.17.3.346]
17. 16.Heidarzadi M, Rahnama M, Alipoureskandani M, Saadati D, Afsharimoghadam A. Salmonella and Escherichia coli contamination in samosas presented in Sistan and Baluchestan province and antibiotic resistance of isolates. Food Hygiene 2021; 11(2): 42.##
18. 17.Aragon-Alegro LC, Palcich G, Lopes GV, Ribeiro VB, Landgraf M, Destro MT. Enterotoxigenic and genetic profiles of Bacillus cereus strains of food origin in Brazil. Journal of Food Protection 2008; 71(10): 2115-8.## [DOI:10.4315/0362-028X-71.10.2115] [PMID]
19. 18.Torki Baghbadorani S, Rahimi E, Shakerian A. Investigation of virulence and antibiotic‐resistance of bacillus cereus isolated from various spices. Canadian Journal of Infectious Diseases and Medical Microbiology 2023; 2023(1): 8390 -9.## [DOI:10.1155/2023/8390778] [PMID] []
20. 19.Çürek S, Geniş B, Özden Tuncer B, Tuncer Y. Prevalence, Toxin genes, and antibiotic resistance profiles of bacillus cereus isolates from spices in antalya and isparta provinces in türkiye. Indian Journal of Microbiology 2023; 63(4): 549-61.## [DOI:10.1007/s12088-023-01111-7] [PMID] []
21. 20.Çetin E, Yaman G, Yıbar A. Investigation of toxin-producing and antibiotic-resistant bacillus cereus in spices used in the production of sucuk. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi 2021(31): 331-40.## [DOI:10.31590/ejosat.1010007]
22. 21.Cufaoglu G, Ayaz ND. Potential risk of Bacillus cereus in spices in Turkey. Food Control 2022; 132: 108570.## [DOI:10.1016/j.foodcont.2021.108570]
23. 22.Gulati D, Das N. Microbiological quality of spices marketed in Uttarakhand, India. JBINO 2021; 10(3): 750-9.## [DOI:10.46344/JBINO.2021.v10i03.04]
24. 23.Lesanifar N, Hanifian S. Occurrence, quantity and diversity of aerobic spore-forming bacteria in spices and herbs of Tabriz retails. Journal of Food Quality and Hazards Control 2019; 8(3): 87-101.##
25. 24.Fogele B, Granta R, Valciņa O, Bērziņš A. Occurrence and diversity of Bacillus cereus and moulds in spices and herbs. Food Control 2018; 83: 69-74.## [DOI:10.1016/j.foodcont.2017.05.038]
26. 25.Osipova M, Petrova A, Laricheva K, Toshkina E. To the question of the possibilities of reducing the microbiological contamination of spices. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science: IOP Publishing 2021: 770-93.## [DOI:10.1088/1755-1315/640/6/062031]
27. 26.Parveen S, Das S, Begum A, Sultana N, Hoque M, Ahmad I. Microbiological quality assessment of three selected spices in Bangladesh. International Food Research Journal 2014; 21(4): 13-27.##
28. 27.Revati S, Bipin C, Chitra PB, Minakshi B. In vitro antibacterial activity of seven Indian spices against high level gentamicin resistant strains of enterococci. Archives of Medical Science 2015; 11(4): 863-8.## [DOI:10.5114/aoms.2015.53307] [PMID] []
29. 28.Fiedler G, Schneider C, Igbinosa EO, Kabisch J, Brinks E, Becker B, et al. Antibiotics resistance and toxin profiles of Bacillus cereus-group isolates from fresh vegetables from German retail markets. BMC Microbiology 2019; 19: 1-13.## [DOI:10.1186/s12866-019-1632-2] [PMID] []
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi E, Khalili Ardali M. Investigate the Contamination of Bacillus Cereus, Enterococcus Faecalis, and Coliforms in Spices sold in Shahrekord. armaghanj 2024; 29 (6) :915-929
URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3704-fa.html

رحیمی ابراهیم، خلیلی اردلی مرضیه. بررسی آلودگی به باسیلوس سرئوس، انتروکوکوس فکالیس و کلی فرم ها در ادویه جات عرضه شده در بازار شهرکرد. ارمغان دانش. 1403; 29 (6) :915-929

URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-3704-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 6 - ( 10-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
ارمغان دانش Armaghane Danesh
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4703